Projektek

Energetikai korszerűsítési pályázat a Energie-Trade Kft.-nél

A Energie-Trade Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretein belül meghirdetett GINOP-4.1.4-19 kódszámú, „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” tárgyú felhívásra benyújtott pályázatát a Pénzügyminisztérium, mint Támogató 24 251 191 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Kedvezményezett neve: Energie-Trade Kft.
Projekt címe: Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések megvalósítása az Energie - Trade Kft-nél
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02121
Szerződött támogatás: 24 251 191 Ft
Támogatás mértéke: 55,00 %
Projekt befejezési dátuma: 2021.12.27.

A projekt tartalmának bemutatása:
A Energie-Trade Kft. az elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást- a szükséges saját forrással kiegészítve - a 7500 Nagyatád Taranyi út 0220/21 hrsz. 0220/51. alatti telephely energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai korszerűsítésére fordította. A projekt keretében megvalósult az épületben meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje, meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából, fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek függőleges és vízszintes hőszigetelése. A beruházás eredményeképpen a korábbi HH (gyenge) energetikai minőség szerinti besorolású épület BB (közel nulla) energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő besorolásúvá vált.

A kedvezményezett neve: Energie-Trade Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Energie-Trade Kft. eszközbeszerzése
A szerződött támogatás összege: 8 700 000 Ft
A projekt összköltsége: 17 400 000 Ft
A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat során egy gép került beszerzésre egy Selmi Tuttuno típusú csokoládé hüvelyöntő berendezés.

A gép legfontosabb paraméterei:
A berendezéshez 4 töltőfej csatlakoztatható összesen.
A csokoládé és a töltelék adagolása egy időben történik a kiválasztott programnak megfelelően.
A gép minimum 15 töltési programot tud végezni
A berendezés futószalagon szállítja a tálcákat, manuális beavatkozást nem igényel
A berendezés működtetéséhez 3 fázis (400V ) szükséges, a berendezés teljesítménye 16 Amper 3,5 kW.
A berendezéssel nem csak a csoki formát öntjük ki hanem egyből a tölteléket is bele tölti a gép, így töltött csokoládéd, azaz szaloncukrot, macskanyelvet, és más különböző formájú töltött csokoládét tudunk gyártani.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.11.08.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00280

A kedvezményezett neve: Energie-Trade Kft.
A projekt címe: Technológiai fejlesztés az Energie Trade Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 8 095 360 Ft
A projekt összköltsége: 16 190 720 Ft
A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében beszerezett termelő eszköz egy édesipari temperáló gép. A meglévő gépeinkkel kompatibilis a temperáló, (mint a korábban beszerzett hüvelyöntő berendezéssel) így sokkal egyszerűbbé teszi a termékek gyártását és egyenletesebbé a termékek minőségét. A csokoládét a géppel melegen tartjuk, és temperáljuk. A gép minden féle csokoládé termék előállításához szükséges. A temperáló a jobb minőségű csokoládé előállításának a kulcsa. A géppel sokkal gyorsabban tudunk temperálni csokit. Kézzel 15 kg-ot lehet óránként, még a géppel 200 kg-ot. Ezáltal sokkal hatékonyabb a munka végzés és, jobb minőségű terméket tudunk előállítani. A gép fokozatosan és egyenletesen melegíti, és keveri a csokoládét és tudja tovább adagolni a korábban beszerzett hüvelyöntő gépnek. A géppel sokkal jobb minőségben tudunk csokoládé formákat gyártani. A termelési módszerrel nagyobb piacokat tudunk lefedni.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018. 07. 25.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00276